купити дешеві авіаквитки

Шопінг віза: документів про вид діяльності та проживання – не потрібно! (Оновлено – з листопада потрібен повний комплект документів)

шопінг віза нові документи

Шопінг віза у Польщу: довідка з роботи та бронювання готелю – не потрібне! потрібне

Як ми повідомляли раніше, починаючи з 16 жовтня 2014 змінюється список документів необхідних для отримання шопінг візи у Польщу. За попередньою інформацією, до стандартного пакету документів на шопінг візу потрібно було долучати документи що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю.

16 жовтня, за уточненою інформацією у кол-центрі пункту прийому візових анкет стало відомо, що з усіх вищевказаних нових документів, для оформлення шопінг візи заявникам у Львівському окрузі, потрібно буде подавати лише документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку). Документів про вид діяльності та проживання – не потрібно! Наголошуємо, станом на ранок 17 жовтня це нововведення актуальне лише для Львівського округу (Львів, Ужгород, Івано-Франківськ), для інших округів інформація уточнюється. Для заявників що подаються до 31-го жовтня дана виписка є рекомендованою, з листопада – обов’язковою.

На даний час, список документів, які необхідно подати для виготовлення шопінг візи у Польщу, виглядає наступним чином:

– Візова анкета, яка за новими правилами має бути заповнена від руки.
– Закордонний паспорт з копіями сторінок.
– Український паспорт з копіями всіх сторінок, що містять відмітки.
– 2 фотографії 3,5см х 4,5 см. (не старіші ніж 6 місяців)
– Страховка з оригіналом квитанції про оплату.
– Квитанція про оплату послуг візового центру з індивідуальним номером.
– Прохання.
– Фактури (для першої подачі не потрібно, але обов’язково для виготовлення 2ї і далі шопінг візи)

– Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (один з наведених нижче документів):
а) довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Рахунок не може бути кредитним або депозитним, а має бути зарплатним або розрахунковим.
Оновлення 21 жовтня: Мінімальна сума на рахунку має бути 30 євро або 100 злотих (500 грн і більше буде достатньо);
б) дорожні чеки, необхідно надати оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю;

– Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів/зв’язків з Україною

Оновлення 3 листопада. Правила вкотре змінилися і на шопінг візу все ж таки  потрібно подавати повний комплект документів. Ознайомтеся з оновленою публікацією, або перегляьте вимоги на сайті ППВА.

З наглядною і детальною інструкцією про те як зробити шопінг візу, можете ознайомитися у відповідній публікації: Шопінг віза (віза на закупи) – інструкція як оформити візу самостійно.

Якщо не хочете пропускати цікаві акції, то підписуйтеся на наші оновлення у соціальних мережах:
facebook.com/lowcostavia
google.com/+LowcostaviaUa
vk.com/lowcostavia
twitter.com/lowcostavia

 

Поділитися у соціальних мережах
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+

Вам також може сподобатися ...

  • Rock

    Скажіть, будь ласка, чи стосуються це також бізнес візи?
    Дякую.

    • Станом на сьогодні бронювання готелю потрібне лише для туристичної візи. Для бізнес візи бронювання не потрібно.

  • Bohdan

    Рахунок має бути зарплатним або розрахунковим і не може бути кредитним або депозитним.

    Якщо у мене лише депозитний,як тоді діяти?

    • Можете придбати дорожні чеки на суму більше ніж 30 євро або 100 злотих.

    • Tester

      Відкрийте собі приватну картку в тому ж банку, перекиньте частину суми, і візьміть виписку. Скажете що попередній банк збанкротував, тому за 6 місяців виписки немає.

  • Roman

    Скажіть будь ласка, документи на шопінг візу подавали до 15 жовтня, на днях вона вже має бути готова. Чув таку інформацію що при виїзді потрібно буде показати на кордоні довідку про доходи або виписку з банківського рахунку. Можете підтвердити чи спростувати таку інформацію? Дякую!

    • Tester

      Ніяких довідок на кордоні не мають права вимагати, це маячня. Максимум що можуть попросити показати готівкові кошти з розрахунку 100Є на день перебування. Але як правило це нікого не цікавить, у всіх є картки.

  • Mephisto

    А чим принципово відрізняється виписка з зарплатного або розрахункового рахунку від довідки про доходи? Виключно тим, що різні установи надають?

    • Andrii

      Також цікавить це питання

    • Tester

      Та нічим, просто папірчик який потрібен для процедури. Їм насправді однаково, головне магічна “мокра печатка”

  • Taras Kontsur

    А яка сума в місяць має бути?

    • Достатньо щоб на рахунку була сума більшою ніж 30 євро або 100 злотих. 500 гривень і більше буде достатньо.

  • Влодзьо

    відрізняється тим, що людина може ніде не працювати, принаймні офіційно, але мати гроші на рахунку в банку……. а сума не в міссяць має бути а просто певна сума на рахунку, щоб бачили, що не бомж, а от якої суми буде достатньо- оце питання……..

  • Я банками не користуюсь із принципів (нах*й не потрібні) то як бути???

    • Можна придбати дорожні чеки.

  • Влодзьо

    в) письмова, підписана декларація, що відображає фінансове положення подорожуючої особи.- оце що за фрукт?? ну ніяк не можу зрозуміти..

    • Оксана

      у візовому центрі є шаблон тої декларації Її потрібно заповнити, вказавши що у тебе є достатні кошти для подорожі.
      Я так розумію що декларація заповнюється коли доходи неофіційні.

    • На сайті вже є бланк письмової декларації: http://www.polandvisa-ukraine.com/pdf/Affidavit_of_financial_resources_Ukrainian_261014.pdf

  • Oksana

    Виписка з банку може бути тільки з зарплатного або розрахункового рахунку. Виписка має містити обіг коштів за останні 3 місяці. Мінімальна сума на рахунку 100 злотих або 30 євро.
    Для тих у кого Львівська прописка, довідки з місця роботи НЕ потрібно.

    • ніна

      а як на рахунок спрощення для всього Львівського округу мене цікавить Івано-франківськ?

      • У Івано-Франківську, так само як і у Львові, за новими правилам для оформлення шопінг візи заявникам потрібно буде подавати лише документи, що підтверджують наявність фінансових засобів.

    • Влодзьо

      розрахунковий рахунок- то мається на увазі поточний?) сподіваюся “львівська” прописка- це не тільки місто Львів, а і область))

      • Оксана

        розрахунковий рахунок це дебітний рахунок, який ви використовуєте для розрахунків. Майте на увазі, це не кредитний і не депозитний рахунок

  • Влодзьо

    короче підходить рахунок, навіть якщо там 500грн, а якщо і його нема, то пишеш розписку зі змістом “я не бомж, чесно”)))) фактично халява збереглася, поляки і так там вже плачуть без наших покупців- куда їм ше візи нам перекривати….

  • Андрій Кузь

    Скажіть будь ласка а що таке “Прохання”?

    • “Прохання про видачу візи з метою закупівельного туризму.” – документ заповнення котрого займе менше хвилини і який потрібно подати з іншими документами для виготовлення шопінг візи. На сторінці http://www.polandvisa-ukraine.com/other.html можна завантажити і роздрукувати зразок, або ж отримати бланк у візовому центрі безкоштовно.

  • Kolya Dychkevych

    Казали,що хто звонив ,щоб зареєструватись на подачу документів до 10 жовтня ,подає документи по старому,хто після 10 жовтня по новому.
    Питання : То правда? і чи включно з 10 жовтня ? (я звонив реєструватися 10 числа якраз )

    • У кол-центрі повідомляють, що нові правила застосовуються до заявників які подають докумети у пункт прийому візових анкет у листопаді. Якщо ви подаєте документи у жовтні – то по старим правилам, якщо у листопаді – то по новим.

  • Андріана

    Скажіть будь ласка якщо я студент і ніде не працюю , яким чином я маю показати наявність своїх фінансових засобів????

    • Антип

      Ці додаткові вимоги з банком та готелем зробили наші бюрократи. По перше бояться що м’ясо для російських градів по втікає в Європу. По друге бабла банки зрубають з бідних українців за довідки. Думаю що після четвертого (майбутнього) майдану дорога до Європи відкриються, або закриються на завжди. Ми для Європи гірше африканців.

      • Ірина

        Довідку про стан рахунку і рух коштів на картці банк видає абсолютно безкоштовно!!!!

  • Віталій

    Сьогодні дзвонив у консульство сказали що необхідномати А ) Виписку з банку по рахунку і коштах на тиждень орієнтовно 700 злотих , або Б ) Дорожні чека , або В ) Адо просто на місці у посольстві заповнити ДЕКЛАРАЦІЮ яку там і видають на руки , проте зміст цієї декларації ще не знають і сказали за кілька днів появиться вона на офіційному сайті ! Знову якесь ноу хау буде , мабуть :)

    • Тарас

      У кол-центрі самі всього толком не знають. Вчора телефонував – після уточнення сказали, що для шопінг візи достатньо 100 злотих, або 30 євро.
      І навіть продиктували приблизно текст декларації: “Я, такий-то такий-то, власник паспорта серія-номер, заявляю що у мене є фінансове забезпечення у достатній кількості на поїздку. Підпис, дата.” І ніяких цифр вказувати не потрібно.

    • Для шопінг візи достатньо виписки на суму 100 злотих або 30 євро. Зразок письмової декларації можете завантажити за цим посиланням.

  • Андріана

    Скажіть будь ласка якщо я студент і не працюю , яким чином я маю показати наявність своїх фінансових засобів ????

    • Влодзьо

      та ж вже розписано- або рахунок в банку, або письмова декларація…. довідки з роботи не потрібно, навіть якщо ви і працюєте…..( то тільки для Львівського округу, як наразі)

  • Надія

    Доброго дня. Сьогодні дзвонила в кол-ценр, мені там сказали що потрібні всі документи і довідка про нявність фінансів, і довідка з роботи про зв’язки з Україною, і всі довідки що перечислені на офіційному сайті, і не має значення до якого округу ви відносетесь.
    А Ви стверджуєте що потрібна довідка тільки про фінанси, якщо я не буду матати інших довідок мене не завернуть я з Івано-Франківська і документи буду подавати тут)))))

    • Так, справді правила подачі документів знову змінилися. Ще минулого тижня представники кол-центру запевняли що достатньо довідки про фінанси, а зараз відповідають що все ж таки потрібен повний комплект документів.

      • Надія

        то на даний час треба всі довідки????
        а ще мені казали що якщо ви залишаєтеся в родичів або друзів на ночівль то потрібно заповнити якийсь документ чи декларацію де буде зазначена повна ареса по приписці тієї людини в якої ви залишаєтесь, не знаєте що це за документ???

        • Так на даний час потрібно всі довідки з певними змінами (якщо подаєте довідку з роботи та про зарплату за останні 6 місяців, то довідки з банку чи чеків подавати немає потреби)

          Зразком декларації про проживання не володіємо, по ідеї має бути заповнено адресу, телефон, ім’я, прізвище та місце проживання особи у якої можете зупинитися.

          • Надія

            дуже дякую за інформацію)))))))))))

  • анна

    Якщо є довідка про доходи з роботи, а рахунку немає то як бути?

  • Тетяна

    Скажіть будь ласка при туристичній візі можна тільки придоставити заброньований готель без оплати( щоб оплатити при приїзді в країну) чи потрібно одразу з оплатою ?

  • Yura Lutsyshyn

    На яку мінімальну суму потрібен бути дорожній чек?
    Або чи підійде виписка з банку з наявними коштами але без їхнього руху?

  • Nata

    При в’їзді по шопінг-візі на кордоні потрібно показувати бронь готелю
    ?

    • Burullka

      В нас жодного разу не запитували. Навідміну від наявності фінансових засобів.

    • З шопінг візою переважно просять показати готівку. Бажано мати еквівалент 100$ на людину.
      При в’їзді за будь-якою візою у вас можуть запитати мету подорожі. Якщо ви скажете, що їдете на декілька днів, то можуть спитати де будете зупинятися (бронь готелю чи адресу знайомих/родичів)

  • Віталій Боднар

    Добрий вечір , порадьте будь ласка , яким чином зробити на візу бронювання готелю , але не платити його , і як скасувати оплату ?

  • Марян

    Підкажіть будь ласка, чи потрібно довідку про доходи за останні 6 місяців з роботи, для візи на закупи??? Довідку, що я офіційно працюю і за мною зберігається робоче місце в мене є.

  • Володимир

    підкажіть будь-ласка чи потрібно бронювання готелю для першої шопінг візи якщо я планую того ж дня повертатись назад?