купити дешеві авіаквитки

Віза на закупи: з листопада потрібен повний комплект документів.

віза на закупи нові правила листопад

Шопінг віза у Польщу: з листопада потрібен повний комплект документів.

Від 16 жовтня 2014 значно збільшився список документів, необхідних для отримання польської шенген візи. У МЗС України пояснили, чому консульство Польщі вимоги для громадян України не спростило, а ускладнило. Згодом у кол-центрі пункту прийому візових анкет повідомляли, що з усіх нових документів для оформлення шопінг візи потрібно буде подавати лише документи, що підтверджують наявність фінансових засобів.

З листопада інформація знову змінилася, до стандартного пакету документів на візу з метою закупівельного туризму потрібно додавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю.

Ускладнили, спростили, ускладнили.

Отже, станом на початок листопада список документів, які необхідно подати для виготовлення шопінг візи у Польщу, згідно з інформацією на сторінці www.polandvisa-ukraine.com виглядає так:

– Візова анкета, яка за новими правилами має бути заповнена від руки.
– Закордонний паспорт з копіями сторінок.
– Український паспорт з копіями всіх сторінок, що містять відмітки.
– 2 фотографії 3,5см х 4,5 см. (не старіші ніж 6 місяців)
– Страховка з оригіналом квитанції про оплату.
– Квитанція про оплату послуг візового центру з індивідуальним номером.
– Прохання.
– Фактури (для першої подачі не потрібно, але обов’язково для виготовлення 2ї і далі шопінг візи)
Документи, які підтверджують зв’язок з Україною (один з перелічених):

  • Для осіб, які працюють/навчаються, слід надати довідку з місця праці/навчання. У довідці з місця праці повинна бути зазначена інформація, що на період поїздки за кордон місце праці зберігається за працівником.
  • Для приватних підприємців слід надати свідоцтво про реєстрацію приватного підприємця або ліцензію або витяг з державного реєстру + останню податкову декларацію.
  • Для пенсіонерів слід надати пенсійне посвідчення + довідку з пенсійного фонду.
  • Для безробітних заявників, які є власниками нерухомості/земельних ділянок, слід надати документ, який підтверджує право на нерухомість/земельну ділянку (підійде будинкова книга);

Документи, які підтверджують фінансовий стан заявника, а саме виписка з банку про рух коштів на рахунку за останні 6 місяців:

  • Для студентів слід надати виписку з банку про рух коштів на рахунку, на який нараховується стипендія. Якщо навчання платне, спонсорами поїздки можуть виступати родичі першої лінії, а саме батьки, дідусь чи бабуся. Спонсор пише від руки заяву про те, що заявник знаходиться на утриманні спонсора; додатково до цієї заяви слід долучити свідоцтво про народження та виписку з банку про рух коштів на рахунку спонсора. Якщо спонсором виступає дідусь чи бабуся, слід надати документи, які підтверджують родинні зв’язки.
  • Для пенсіонерів слід надати виписку з банку про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці.
  • Для приватних підприємців слід надати виписку з банку про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці.
  • Для найманих працівників слід надати виписку з банку про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці.
  • Для безробітних: спонсорами поїздки можуть виступати родичі першої лінії (батьки, члени подружжя, діти, дідусь/бабуся, внуки). Спонсор пише від руки заяву про те, що заявник знаходиться на утриманні спонсора; додатково до цієї заяви слід додати документи, які підтверджують родинні зв’язки заявника зі спонсором, та виписку з банку про рух коштів на рахунку спонсора.

Увага! Рахунок не може бути депозитним, а має бути зарплатним або розрахунковим. Мінімальна сума на рахунку має бути з розрахунку 30 євро або 100 злотих на добу перебування у Польщі. Для шенгенської шопінг візи достатньо 1000 грн і більше;

Документи, що підтверджують забезпечене проживання (заброньований готель). При подачі документів на візу достатньо надати підтвердження бронювання готелю на вказаний період без здійсненої оплати. Ви можете надати підтвердження про бронювання готелю через веб-сайт Booking.com.

Візу вам відкриють починаючи з тої дати, на яку у вас заброньовано готель – не раніше і не пізніше. Також зауважте, що готель потрібно забронювати не пізніше ніж за 3 місяці від дати подачі документів.
На сайті www.polandvisa-ukraine.com можете ознайомитися з детальними оновленими вимогами.

За останні декілька тижнів інформація щодо необхідного пакету документів змінювалася декілька разів. Цю публікацію буде доповнено з надходженням нової інформації, але перед подачою документів рекомендуємо звернутися до кол-центру ППВА і уточнити актуальні вимоги. (+38 044 594 54 96, +38 032 242 45 64, +38 032 235 17 76, +38 050 117 90 53)

Якщо не хочете пропускати цікаві акції, то підписуйтеся на наші оновлення у соціальних мережах:
facebook.com/lowcostavia
google.com/+LowcostaviaUa
vk.com/lowcostavia
twitter.com/lowcostavia

 

 

Поділитися у соціальних мережах
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Вам також може сподобатися ...