купити дешеві авіаквитки

Друга шопінг віза в Польщу. Що потрібно для подання документів

друга шопінг віза

Друга, третя та наступні шенгенські візи на закупи. Як зробити самостійно

Процедура подачі документів на другу, третю та наступні шенгенські шопінг візи аналогічна поданню документів на першу закупівельну візу, що детально описано у статті, за винятком декількох нюансів.

Основне, що слід памятати – підставою для видання другої та наступних шопінг віз є фактури з попередньої поїздки.

Який термін дії польської візи з метою закупівельного туризму?

Друга і наступні шопінг візи є багаторазовими з терміном дії півроку або рік. Останнім часом мають місце випадки, що громадянам видають шопінг візи на 5 років! Такі випадки поодинокі, але варто писати в анкеті термін 5 років.

Що потрібно для отримання другої, третьої (та кожної наступної) шопінг візи?

1. Здійснити покупки у Польщі та виготовити фактури.

2. Подати у візовий центр документи з фактурами.

  • Оплатити послуги візового центру
  • Зареєструватися на подання документів
  • Подати документи у візовий центр
  • Отримати паспорт з візою

1. Здійснити покупки у Польщі та виготовити фактури.

Для отримання другої шопінг візи, вам необхідно буде поїхати у Польщу, здійснити покупку у магазині і там же оформити “фактуру ВАТ” (аналог накладної). Фактуру можна оформити на довільну суму. Офіційного мінімуму немає.

У будь-якому магазині на території Польщі, після покупки, попросіть оформити вам “фактуру ВАТ”. Якщо погано знаєте польську – не хвилюйтеся, в Перемишлі та інших прикордонних містечках вас зрозуміють українською, в інших містах покажіть чек і скажіть щось на зразок “potrzebuje fakture VAT” (потшебує фактуре ВАТ) чи “poprosze o fakture na imie nazwisko” (попроше о фактуре на імє назвіско).

Продавець попросить ваші дані, а саме: ім’я, прізвище, а також адресу прописки (так як в українському паспорті, але латинськими літерами). Перед поїздкою пропоную виписати собі ці дані на листочку або роздрукувати. Наприклад ось так:

Andriy Shevchenko
79011
Lviv, ul. Stryiska 15/57

Оформлення фактури займе 5-20 хв. Уважно перевірте, чи на оригіналі фактури правильно вказана дата, ваші особисті дані та чи є підпис продавця з печаткою магазину. Якщо виявите помилку, попросіть переробити фактуру, оскільки її можуть не прийняти у візовому центрі.

Ще раз наголошую, що простого чеку з магазину не достатньо, потрібна саме фактура. Оскільки продавець може помилитися, оформляючи фактуру, рекомендую виготовити дві фактури у різних магазинах.

Приклад фактури:

 2. Подання документів у візовий центр на другу шопінг візу

Для отримання другої шопінг візи в Польщу вам потрібно повторити ті ж кроки, що і для виготовлення першої шенгенської візи на закупи, а саме:
1. Оплатити послуги візового центру у будь-якому відділенні КРЕДО банку або ІДЕА банкуоплата має здійснюватися в окрузі, де прописана людина.
2. Зареєструватися на подання документів онлайн або за телефоном.
3. Подати документи у візовий центр

Список документів, які необхідно подати для виготовлення шопінг візи в Польщу:

Візова анкета, яка за новими правилами має бути заповнена від руки;
Закордонний паспорт з копіями сторінок. Паспорт має містити принаймні дві вільні сторінки для віз. Якщо у Вас є інші закордонні паспорти, їх потрібно додати до заявки (оригінали та копії);
– Заяву про відсутність/наявність ще одного чинного загранпаспорту (з листопада 2015 року)
Український паспорт з копіями всіх сторінок з позначками;
фотографії 3,5см х 4,5 см. (не старіші ніж 6 місяців);
Страхування з оригіналом квитанції про оплату;
Квитанція про оплату послуг візового центру з індивідуальним номером. (див п.1);
Прохання (достатньо вписати прізвище/ім’я, дату, підпис);
Документи, які підтверджують зв’язок з Україною (довідка з роботи);
Документи, які підтверджують фінансовий стан заявника (довідка з банку);
Документи, що підтверджують забезпечене проживання (заброньований готель, можна без здійсненої оплати з сайту Booking.com);
Біометричні дані. Відбитки пальців та цифрову фотографію роблять у візовому центрі;
Фактури (обов’язково для виготовлення другої та наступних шопінг віз)

4. Отримати паспорт з візою

Всі ці пункти детально описані у статті Як самостійно зробити шопінг візу (візу на закупи) – детальний порадник

Для успішного оформлення третьої і наступних віз на закупи дотримуйтеся рекомендацій пункту прийому візових анкет, вказаних нижче. Це не є строгі вимоги, але бажано їх дотримуватися:

  • Перший в’їзд здійсніть у Польщу, оскільки саме цю країну ви вказували  в анкеті як місце призначення.
  • Привозьте з собою фактури хоча б з кожної другої поїздки.
  • Слідкуйте, щоб сумарна кількість в’їздів/виїздів та днів перебування у Польщі була більшою, ніж в інших країнах. (Якщо полетіли прямим рейсом зі Львова в Італію, то знайдіть час щоб на такий же термін поїхати кудись у Польщу або через Польщу). Термін перебування рахуватимуть за штампами в паспорті, отже якщо ви заїдете у Польщу, а далі полетите, наприклад, на 10 днів в Іспанію і повернетеся знову ж через Польщу, то це порахують як 10 днів, проведених в Польщі.
  • Увага! У разі порушення цих вимог вам можуть відмовити у наступній шопінг візі з формулюванням “нецільове використання візи”.

Уважно ознайомтеся з правилами підрахунку днів перебування у шенгені, бо часто виникають непорозуміння.

Якщо ви давно не виготовляли шопінг візи, то ознайомтеся з нововведеннями, що відбулися за останніх 1,5 роки:

З листопада 2014 року змінилися правила прийому документів на візу. Для виготовлення шопінг візи необхідно подавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю. У МЗС України пояснили, чому Польща вимагає додаткові документи для візи.

З 23 червня 2015 року, подаючи документи на шенгенську візу всі заявники мають з’явитися особисто в консульство чи ППВА, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців та цифрову фотографію).

Оновлено у липні 2015 року. Візу вам відкриють починаючи з тої дати, на яку у вас заброньовано готель – не раніше і не пізніше. Також зауважте, що готель потрібно забронювати не пізніше ніж за 3 місяці від дати подачі документів.

Важливо! При реєстрації на подачу документів онлайн для шопінг візи потрібно обирати категорію “Шенгенська віза”. Якщо ви оберете “Шенгенська туристична”, то документи у вас не приймуть.

З листопада 2015 року додатково потрібно заповнити “Заяву про відсутність/наявність ще одного чинного закордонного паспорту”

З 9 листопада пункт прийому візових анкет переїхав до торгового центру «Форум Львів» (нова адреса візового центру – вул. Під Дубом, 7б, другий поверх).
Поділитися у соціальних мережах
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone